Suroviny:
- 500 g. bravčové plece alebo br. krkovička
- 150 g. cherry paradajky
- 2 ks paprika
- 4 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- Soľ, mleté čierne korenie
- Mletá rasca
- Mäsový vývar
- Mletá červená paprika
Náročnosť: Čas prípravy:
90 min.
Príprava:
Bravčové mäso umyjeme a osušíme. Dochutíme ho soľou, korením a vegetou.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájanú papriku, zmes dochutíme soľou a dusíme približne 10 minút. Potom pridáme cherry paradajky a dusíme ju ďalších 10 minút.
Nakoniec lečo dochutíme podľa chuti soľou, korením a mletou červenou paprikou.
Medzitým si opečieme v panvici z oboch strán bravčové mäso.
Na dno zapekacej misy položíme polovicu zeleninovej zmesi, na ňu rozložíme opečené mäso a zalejeme ho zvyšnou zeleninovou zmesou.
Mäso podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dáme piecť na cca 40 minút do vyhriatej rúry.
Prajeme Vám dobrú chuť!