Ingrediencie:
- 1 ks domáca kačica
- 4 ks žemľa
- 2 ks vajce
- 1 ks kačacia pečeň
- 10 dkg šampiňóny
- 5 dkg cibuľa
- 5 dkg bravčová masť
- 1 dl mlieko
- Soľ
- Petržlenová vňať
Náročnosť: Čas prípravy:
180 min.
Príprava:
Očistenú vypitvanú kačku umyjeme a na hrudi z oboch strán urobíme otvor pod kožou. Kačku osolíme. Pripravíme si plnku. Žemle pokrájame na malé kocky, dáme do misy a pokvapkáme mliekom.
Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno, opražíme na masti, pridáme pokrájané šampiňóny a pečeň pokrájanú nadrobno. Spolu podusíme.
Nakoniec pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Pridáme k žemliam, trochu osolíme a podľa chuti okoreníme.
Kačku naplníme, previažeme skrížené nohy a dáme na pekáč. Podlejeme vodou. Pri pečení polievame výpekom.
Pečieme asi 1-1,5 hodiny domäkka.
Prajeme Vám dobrú chuť!