Pečená kačica s plnkou

Ingrediencie:

  • 1 ks domáca kačica
  • 4 ks žemľa
  • 2 ks vajce
  • 1 ks kačacia pečeň
  • 10 dkg šampiňóny
  • 5 dkg cibuľa
  • 5 dkg bravčová masť
  • 1 dl mlieko
  • Soľ
  • Petržlenová vňať

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagkék csillagfehér csillag                                                 180 min.

 

roast-duck

 

Príprava:

Očistenú vypitvanú kačku umyjeme a na hrudi z oboch strán urobíme otvor pod kožou. Kačku osolíme. Pripravíme si plnku. Žemle pokrájame na malé kocky, dáme do misy a pokvapkáme mliekom.

Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno, opražíme na masti, pridáme pokrájané šampiňóny a pečeň pokrájanú nadrobno. Spolu podusíme.

Nakoniec pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Pridáme k žemliam, trochu osolíme a podľa chuti okoreníme.

Kačku naplníme, previažeme skrížené nohy a dáme na pekáč. Podlejeme vodou. Pri pečení polievame výpekom.

Pečieme asi 1-1,5 hodiny domäkka.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!