Prečo si vybrať práve domáce?

S ubiehajúcimi rokmi počujeme čoraz častejšie: "Toto som nejedol od malička. Je to presne také, ako od babičky." Rovnako ako fotografia alebo melódia, aj chute v nás môžu vyvolať spomienky, o ktorých sme si mysleli, že sme na ne už dávno zabudli.

2022_07_20_blogra

Naozaj sa zmenili chute jedál? Alebo nám to nahovára nostalgia a krásne spomienky? Priznajme si, že chuť jedla sa oproti nášmu detstvu naozaj zmenila. To je fakt.

Prvým a najzrejmejším dôvodom zmeny chuti v prípade mäsa je jeho pôvod. Pred 20-30 rokmi väčšina spotrebiteľov nakupovala mäso z vidieka a to priamo od farmárov. Ak niekto žil na dedine, bolo celkom prirodzené, že v každej domácnosti boli zvieratá, ošípané, hydina, ovce.

Dnes však tento zvyk do značnej miery upadol. Na dedinách je čoraz zriedkavejším úkazom, že ľudia chovajú zvieratá v blízkosti svojich domovov. Najčastejším dôvodom, ktorý počujeme, je: „Nestojí za to chovať zviera.“ "Prečo by som mal chovať prasa, keď sa dá v supermarkete kúpiť mäso lacnejšie?"

2. képJe pravda, že takto sa dá mäso kúpiť lacnejšie a jednoduchšie, no práve chuť nebude rovnaká.

Možno si veľa ľudí neuvedomuje, že strava zvieraťa má veľký vplyv na chuť mäsa a tým aj na chuť celého jedla. Platí to najmä pre mäso importované zo zahraničia, z neznámych zdrojov. Nemôžeme vedieť, čím bolo zviera kŕmené a hlavne aké výživové doplnky dostávalo.

Už to nie je také, ako rozhadzovať v kuríne zrno pre kurence, klásť čerstvo pokosenú ďatelinu zajačikom alebo za úsvitu kŕmiť ošípané. Svet sa mení.

Zmena a rozvoj sú súčasťou nielen života, ale aj potravín a chutí rovnako ako sú povedzme súčasťou vedeckej či technickej oblasti. My by si boli veľmi radi, keby sa staré tradície nestratili ale naopak aby sa zachovali pre našich potomkov. Toto posolstvo charakterizuje aj našu spoločnosť, pretože v našich predajniach predávame len mäso z kontrolovaných zdrojov, presne také, ktoré konzumujeme aj my sami.

Dostali ste chuť na lahodný, tradičný rodinný obed alebo večeru? Kvalitné suroviny nájdete u nás a my vám ich doručíme až domov!

Pre kontaktné informácie navštívte našu stránku na Facebooku a našu webovú stránku.