Pravá domáca slepačia polievka

Určite ste si všimli, že zimné počasie, nedostatok slnečného svetla a skóre stmievanie ovplyvňuje Vašu náladu. Častejšie preto pociťujeme depresiu, únavu, nudu.

V takomto stave je naše telo oslabené a je ľahším cieľom pre choroby. Jednou z tradičných metód liečby prechladnutia a chrípky – ktorú sme sa naučili od našich starých mám – je pravá domáca slepačia polievka. Samozrejme s množstvom zeleniny a s čerstvým domácim mäsom.

Veľa sa diskutuje o tom, či slepačia polievka naozaj pomáha a či je naozaj zdravá? Náš názor je jasný – pomáha pri liečbe prechladnutia. Ak sa však chcete dozvedieť viac informácií o tejto téme, pozrite si výskum University of Nebraska v USA. Namiesto anglických vedcov teraz výnimočne skúmali zdravé účinky kuracieho vývaru americkí vedci, ktorí prišli na to, že je zdravý a pomáha posilňovať imunitný systém.

 

tyúkhúsleves_1

 

Ale vráťme sa k pôvodnému zámeru a dovoľte mi, aby som sa s Vami podelil o nefalšovaný recept na domáci slepačí vývar od starej mamy.

 

Ingrediencie:

  • 1 ks domáca sliepka
  • 4 ks mrkvy
  • 3 ks petržlenu
  • 1 ks kaleráb
  • 1/2 hlávky kapusty
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 15 ks čierneho korenia

 

Príprava:

Zeleninu ošúpeme, mrkvu a zeleninu nakrájame pozdĺžne na štvrtiny. Kuracie mäso dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky. Nakrájanú sliepku varíme v 3-4 litroch studenej vody.

Ak je už vrch spenený, pomocou lyžice odstránime penu z povrchu. K mäsu pridáme všetku zeleninu, čierne korenie a podľa chuti pridáme soľ. Varíme na miernom ohni, na ktorom polievka len tak prebubláva, dokým mäso a zelenina nezmäkne.

K slepačiemu vývaru podávame rezance, resp. niťovky, ktoré môžeme uvariť zvlášť vo vode alebo môžeme použiť už pripravenú polievku tým, že časť vývaru odoberieme a niťovky v nej jednoducho uvaríme.

Hotovú lahodnú slepačiu polievku podávame za horúca.

 

Pred samotným pečením a varením nezabudnite na jednu z najdôležitejších vecí, a to na kvalitu a čerstvosť surovín. Nesprávne zvolené suroviny môžu pokaziť celkový efekt a budete mať pocit, že ste v kuchyni zbytočne strávili svoj čas.

Ak je pre Vás obstaranie si čerstvých domácich surovín výzvou, neváhajte nás kontaktovať. Objednajte si cez našu webovú stránku a my Vám doručíme kvalitné domáce mäso a to priamo k vašim dverám.