Prečo je práve domáca kačica tou správnou voľbou?

Prečo je práve domáca kačica tou správnou voľbou?
Kačacie mäso, tuk a pečeň sú neporovnateľnou pochúťkou. Najmä, ak bolo zviera chované za prirodzených podmienok, ďaleko od prostredia veľkých fariem!

1 kép

Tajomstvo nadýchanej kačice:

Kačica sa stane nezabudnuteľným gastronomickým zážitkom na sviatočnom stole za predpokladu, že je mäso dostatočne prepečené, rozplýva sa na jazyku a koža je dokonalo chrumkavá.
Pre dosiahnutie spomínanej konzistencie je potrebné si uvedomiť základné vlastnosti tohto vodného vtáctva, ktoré majú silný vplyv na čas a podmienky jeho prípravy.
Kačica je podobne ako hus vláknitejšia, má obzvlášť vysoký obsah bielkovín a tukov, a preto sa stáva ťažšie stráviteľnou.  V porovnaní s kuracím mäsom sa ju preto oplatí piecť pri nižšej teplote po dlhší čas.


Tajomstvo šťavnatého, rozplývajúceho sa kačacieho mäska:

  • Ak pečiete kačicu vcelku: odporúčame pomalé pečenie: preto ju pečieme v rúre pri teplote 150-170 stupňov 3-4 hodiny, v závislosti od hmotnosti hydiny.
  • Ak pripravujete kačacie stehná: pečú sa pri 140-160 stupňoch prikryté alebo vo vrecúšku na pečenie.
    Kačacie droby sú ideálne pre rýchle mäsité jedlá s ryžou alebo ich môžete jednoducho použiť do lahodného vývaru.
  • Z kačacej kože sú výborné oškvarky a z nich vieme pripraviť aj chutnú oškvarkovú pomazánku.

Kedy môžeme rátať s tým najchutnejším koncom?
Roasted-Duck-Leg-2Vo väčšine rodín sa kačica podáva pri výnimočných, nevšedných príležitostiach.  Rovnako ako pri kuracom ale samozrejme i iných druhoch mäsa, tak aj v prípade kačíc platí, že kačacie mäso z domáceho chovu je neporovnateľne chuťovo bohatšie a šťavnatejšie.  Predovšetkým vďaka skutočnosti, že sa hydina masovo netlačí v klietkach, no chová sa vo voľnom výbehu za prirodzených podmienok.

Ich potrava zodpovedá ich skutočným potrebám, takže rastú pomalšie.  Pod ich kožou sa tak vytvára cenná a výrazná vrstva tuku a tiež dostatočné množstvo mäsa.  Preto zostávajú počas pečenia väčšie ako ich masovo chované náprotivky napumpované vodou, ktoré sú chované spôsobom, ktorý šetrí predovšetkým čas.
Ak chcete naozaj chutné a prepychové jedlo, neuspokojte sa s ničím iným ako s pravými domácimi surovinami.  Kvalitné suroviny nájdete u nás a my vám ich doručíme až do pohodlia domova!

Pre kontaktné informácie navštívte našu webovú a facebookovú stránku.