3 neprekonateľné argumenty, prečo si vybrať domáce kura

Kuracie mäso je mimoriadne cenným a bohatým zdrojom bielkovín, ktorých konzumácia je pre nás prospešná, najmä pre vysoký obsah vitamínu B. Rovnako sa z kurčaťa dajú pripraviť chutné, tradičné a dobre premyslené jedlá, a to veľmi rozmanitým spôsobom. Stačí len nájsť tie správne ingrediencie!

 

 

Prečo je práve domáce kura tou správnou voľbou?
Počas posledných desaťročí sa skutočne domáce kura na rodinných stoloch objavovalo čoraz menej.  Miesto osvedčených surovín z domáceho chovu sa uprednostnili suroviny z veľkochovných fariem.

Celá jedna generácia vyrástla na kuracom mäse s jemne fialovým odtieňom, chuťou, ktorá sa ani len nepribližovala chuti kurčiat z domáceho chovu a z hľadiska hodnoty pôžitku sa vyznačovala nízkou kvalitou. Potom, ako to už býva zvykom, nastal zvrat.

Ak si chcete dať na rodinný stôl naozaj chutné jedlo, neuspokojte sa s ničím iným ako s pravými domácimi surovinami. Mäso z prirodzene chovaného kurčaťa je:

  • neporovnateľne chutnejšie,
  • čistým zdrojom bielkovín bez antibiotík, hormónov a GMO,
  • je dokázané, že toto mäso je bohatšie na živiny a má výrazne nižší obsah vody ako jeho masovo chované náprotivky.

Nie je náhodou, že k samotnému nákupu mäsa z čistých domácich zdrojov, nabádajú aj odborníci, televízni kuchári a gastroblogeri.

 

3 csirke comb

Čo môžete urobiť s celým domácim kurčaťom?
Z jeho rôznych častí môžete pripraviť naozaj mimoriadne pestré a chutné pokrmy.

V súčasnosti sú hviezdou hydinového mäsa predovšetkým kuracie prsia.  Jedlá z kuracích pŕs, či už dusené na pare bez kože alebo vyprážané v malom množstve tuku, sa dajú perfektne začleniť do zdravej diéty zameranej na udržanie váhy alebo na chudnutie.

Nedeľný obed môžete dokonale obohatiť, či vyšperkovať upečeným kuraťom vcelku, vyprážanými stehnami, ba dokonca vývarom z kuracích trupov, nožičiek, krkov poprípade i vnútorností.  Ak sa chystáte robiť obed pre 4 a viac ľudí, budete potrebovať aspoň 2 okrídlencov.

Konzumácia kuracieho mäsa je prospešná nielen pre deti ale aj pre dospelých, pretože kuracie mäso je výborným zdrojom energie.  A ak si vyberiete pravé domáce kurča, môžete si byť istý, že sa vám v rúre nerozpadne a jeho nebeská chuť a konzistencia vám budú pripomínať sviatočné hody strávené u babičky.

Dostali ste chuť na kvalitný rodinný obed alebo večeru?  Kvalitné suroviny nájdete u nás a my vám ich doručíme až do pohodlia domova!