Španielsky vtáčik

Ingrediencie:

  • 600 g hovädzie stehno
  • 2 PL horčica
  • Domáca údená slanina
  • 1 ks uvarené vajce natvrdo
  • 2 ks kyslá uhorka
  • 12 dkg klobása
  • 1 ks cibuľa
  • ½ KL rasca
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 1 PL hladká múka
  • Olej
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagkék csillagfehér csillag                                      80 min.

 

Spanielsky-vtacik-s-vajickom-a-udeninou

 

Príprava:

Hovädzie mäso pokrájame na 4 plátky, naklepeme, dochutíme soľou, korením a z jednej strany natrieme horčicou. Na natretú stranu uložíme plátok slaniny, 1/4 olúpaného vajíčka, kúsok kyslej uhorky, kúsok klobásky a zvinieme.

Závitky uzavrieme špáradlami. Na panvici rozpálime olej a opražíme pripravené závitky zo všetkých strán. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a udržiavame v teple.

 

Vo výpeku opražíme nasekanú cibuľu, pridáme rascu, závitky vložíme naspäť, podlejeme trochou vody, prilejeme paradajkový pretlak a prikryté dusíme na miernom ohni domäkka.

Počas dusenia podľa potreby prilejeme trochu vody. Závitky vyberieme, odstránime z nich niť alebo špáradlo. Do omáčky vmiešame múku rozmiešanú v 100 ml vody a chvíľu povaríme.

Závitky podávame s ryžou a pripravenou omáčkou

 

Prajeme Vám dobrú chuť!