Ingrediencie:
- 4 ks kuracie prsia
- soľ, mleté čierne korenie podľa chutí
- 4 PL maslo
- 1 ks cibuľa
- 2 PL hladká múka
- 1 PL kari korenie
- 5 dl hydinový vývar
- 1,5 dl smotana na varenie
Náročnosť: Čas prípravy:
45 min.
Príprava:
Kuracie prsia pokrájame, vyklepeme, pokrájame na kocky, okoreníme, osolíme a prudko opečieme na masle.
Podlejeme troškou vody a opekáme, kým sa voda neodparí. Potom mäsko odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme maslo, pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania speníme.
Zasypeme hladkou múkou, pridáme kari korenie, zalejeme vývarom a varíme.
Varíme asi 5 minút. Za stáleho miešania potom pridáme smotanu na varenie a chvíľku varíme. Do omáčky potom vložíme odložené kuracie kocky osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať.
Podávame s ryžou.
Prajeme Vám dobrú chuť!