Kuracie prsia s karí omáčkou

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracie prsia
  • soľ, mleté čierne korenie podľa chutí
  • 4 PL maslo                                                                                                                 
  • 1 ks cibuľa
  • 2 PL hladká múka
  • 1 PL kari korenie
  • 5 dl hydinový vývar
  • 1,5 dl smotana na varenie

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagfehér csillagfehér csillag                                                                  45 min.

 

curry csirke_honlap

 

Príprava:

Kuracie prsia pokrájame, vyklepeme, pokrájame na kocky, okoreníme, osolíme a prudko opečieme na masle.

Podlejeme troškou vody a opekáme, kým sa voda neodparí. Potom mäsko odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme maslo, pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania speníme.

Zasypeme hladkou múkou, pridáme kari korenie, zalejeme vývarom a varíme. 

Varíme asi 5 minút. Za stáleho miešania potom pridáme smotanu na varenie a chvíľku varíme. Do omáčky potom vložíme odložené kuracie kocky osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať.

Podávame s ryžou.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!