Kuracie kúsky s ananásom

Ingrediencie:

  • 400 g kuracie prsia
  • 1 PL hladká múka
  • 1 PL solamyl
  • 1 KL grilovacie korenie
  • 1 KL mletá červená paprika
  • 1 ks ananás konzerva
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 PL sójová omáčka
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Olej

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagfehér csillagfehér csillag                                                  45 min.

 

ananászos csirkemell

 

Príprava:

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. V hlbokom tanieri si zmiešame hladkú múku, solamyl, grilovacie korenie, papriku, soľ, čierne korenie. Kuracie kúsky v tejto zmesi obalíme.

Mäso opražíme na rozpálenom oleji dochrumkava a preložíme ho na tanier.

Do šťavy pridáme na kocky nakrájaný ananás, prelisovaný cesnak a sójovú omáčku. Necháme zovrieť a podľa potreby môžeme zahustiť trochou solamylu.

Do panvice vložíme naspäť mäso, prehrejeme a podávame s ryžou.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!